Skip to main content

Fysio- en oefentherapie
bij SMC Zaanstad

Fysio- en oefentherapie Zaanstad

Fysio- en oefentherapie

SMC Zaanstad streeft naar de best mogelijke kwalitatieve fysiotherapeutische zorg voor elke cliënt. Ons voornaamste doel is het optimaal behandelen, begeleiden en adviseren van de cliënt in zijn of haar hulpvraag.

Het team van fysio- en oefentherapie Zaanstad heeft ruime ervaring in het behandelen en begeleiden van mensen met sport specifieke klachten en orthopedische klachten waaronder rug-, schouder-, knie-, heup-, enkel- en voetklachten. Samen met de cliënt en eventueel andere hulpverleners binnen ons netwerk wordt een plan op maat gemaakt.

Onze therapeuten werken altijd conform evidence based practice en volgen met regelmaat scholingen om hun kennis actueel te houden.

Manuele therapie

Manuele therapie is een gespecialiseerde vorm van fysiotherapie die zich richt op het onderzoeken, diagnosticeren en behandelen van musculoskeletale aandoeningen, met name problemen met gewrichten, spieren en zenuwen. Onze ervaren manueel therapeuten hebben geavanceerde training en expertise om nauwkeurige handmatige technieken toe te passen om de bewegingsbeperkingen te verminderen en de algehele functie te verbeteren.

Met fysiotherapie snel weer klachtenvrij

“Ontdek een wereld van herstel en vitaliteit met onze diverse behandelmethodes – van innovatieve dry needling tot persoonlijke medisch fitness. Bij SMC Zaanstad brengen we variatie in beweging, en elke behandeling is een stap naar een gezonder en actiever leven!”

Medisch fitness in Zaanstad

Medisch Fitness

Medisch Fitness is een op maat gemaakt trainingsprogramma dat is ontworpen met uw individuele gezondheid in gedachten. We combineren de kennis van onze therapeuten met de expertise van onze fitnessprofessionals om een algehele aanpak te bieden die rekening houdt met uw medische geschiedenis, specifieke behoeften en doelstellingen.


Overige behandelmethodes

Wat is dry needling?

Dry needling is een gespecialiseerde fysiotherapeutische techniek die gericht is op het verminderen van spierspanning en het verlichten van pijn. In tegenstelling tot acupunctuur, richt dry needling zich specifiek op het identificeren en behandelen van zogenaamde ’triggerpoints’ of knelpunten in de spieren.
Onze ervaren fysiotherapeuten gebruiken dunne, steriele naalden om direct in de triggerpoints van gespannen spieren te prikken. Dit veroorzaakt een reflexmatige ontspanning van de spier, waardoor de spanning afneemt en de bloedcirculatie verbetert. Het resultaat is vaak onmiddellijke verlichting van pijn en een verbeterde mobiliteit.

Dry needling in Zaanstad

RSQ in Zaanstad

Wat is RSQ?

De RSQ heeft twee verschillende stroomgolven. Samen hebben zij op de spier een gelijktijdig effect van aanspanning en ontspanning.
Een bijkomend effect van de stroomgolven is het verbeteren van de doorbloeding in het geblesseerde gebied. Dit resulteert in een sneller herstel door afname van pijn en toename van mobiliteit. Na een paar behandelingen kunnen al veel bewegingen zonder pijn worden gedaan.


Wat is medical taping?

Medical taping is een methode waarbij elastische tape gebruikt wordt om jouw spieren te ondersteunen. Het ondersteunt de spieren, zonder daarbij de beweging te beperken.

Medical Taping Zaanstad

Wat is CPM?

De CPM (continuous passive motion) geeft een nieuw impuls aan het postoperatieve, continue en passieve bewegen van gewrichten.
De CPM biedt de volgende voordelen:

  • voorkomt gewrichtsverkleving en gewrichtsstijfheid;
  • stimuleert de genezing van gewrichtskraakbeen, pezen, banden en weke delen;
  • verbetert de afvoer van afvalstoffen;
  • vermindert de pijn;
  • bevordert de stofwisseling;
  • verkort de ziekenhuisopname en de totale behandelingsduur.

De behandeling met een CPM wordt onder normale omstandigheden direct postoperatief, dan wel vanaf de eerste week na de operatie gebruikt.

× Hoe kan ik je helpen?