Fysiotherapie Elleboog – Elleboogklachten

Elleboogklachten kunnen ontzettend vervelend zijn. Pas als je problemen ervaart met je elleboog merk je eigenlijk hoe vaak je deze gebruikt. Bijvoorbeeld om dingen te pakken, vast te houden of simpelweg te bewegen. Pijn aan de buitenkant van je elleboog kan de oorzaak zijn van een tennisarm. Dit kan zelfs ontstaan zonder ooit te tennissen. Het is dan belangrijk om fysiotherapie elleboog in te schakelen. We gaan dan samen kijken wat nu eigenlijk de oorzaak is van je elleboogklachten. Deze klachten gaan we natuurlijk behandelen met fysiotherapie.


Wacht vooral niet te lang bij langdurige elleboogklachten


Het is ontzettend vervelend als je langdurig last hebt van elleboogklachten. Vaak lopen we wekenlang met pijn in onze elleboog rond voordat we eindelijk hulp zoeken. Terwijl fysiotherapie elleboogklachten echt een oplossing kan zijn. Je kan zo werken aan het herstel van je elleboog en eindelijk pijnklachten definitief laten verdwijnen. Het is alleen wel belangrijk om op tijd hulp in te schakelen. Als je te lang doorloopt met elleboogklachten dan kunnen de gevolgen alleen maar groter worden. Uiteindelijk kan je last krijgen van chronische pijnklachten. Natuurlijk wil je dit voorkomen en dit kan door een afspraak te maken met de fysiotherapeut.


Uitstralende pijn vanuit de elleboog


Soms heb je het niet eens door dat je last hebt van elleboogklachten. Soms heb je namelijk uitstralende pijnklachten naar bijvoorbeeld de hans en pols. Je hebt niet direct pijn bij de elleboog zelf. Dit heeft te maken met alle pezen die zitten in de elleboog. Bij het buigen van de arm kan je hier last van krijgen en straalt het uit naar de pols en hand. Het is daarom belangrijk om een expert naar je pijnklachten te laten kijken. Zo weet je precies wat nu eigenlijk de echte oorzaak is van je pijnklachten.


Elleboogklachten kunnen meerdere oorzaken hebben


Bij fysiotherapie elleboogklachten gaan we eerst kijken naar de oorzaak. Je elleboogklachten kunnen namelijk meerdere oorzaken hebben. Soms kan slijtage of overbelasting een oorzaak van je klachten zijn. Maar ook een beschadiging van je zenuwen of een slijmbeursontsteking kan een oorzaak zijn. Doordat er flink wat verschillende oorzaken kunnen zijn is het ontzettend belangrijk om er een expert naar te laten kijken. Een expert kan met je meedenken wat nu echt de oorzaak van je langdurige elleboogklachten is. Ze kunnen dan een behandelplan voor je opstellen.


De juiste diagnose is absoluut de eerste stap


De eerste stap om elleboogklachten te behandelen is absoluut een juiste diagnose stellen. We zien te vaak dat er nog geen juiste diagnose gesteld is. Door een verkeerde diagnose wordt ook het verkeerde behandelplan opgesteld. Maar hierdoor kan je ook niet de juiste resultaten boeken om je problemen definitief aan te pakken. Bij fysiotherapie elleboog gaan we meteen kijken wat nu echt de oorzaak is van je problemen. Vervolgens gaan we met je aan de slag om een behandelplan op te zetten. Zo kunnen we van je elleboogklachten definitief verledentijd maken.


Nekklachten kunnen zelfs door je elleboog ontstaan


Soms komen er patiënten bij ons langs omdat ze zo last hebben van hun nek. Deze pijn zorgt zelfs voor hoofdpijn en vermoeidheid. Na onderzoek blijkt dat deze uit de elleboog ontstaan. Door dit soort klachten kunnen verkeerde diagnoses ontstaan. Het is dus niet meer dan logisch dat je een expert laat meekijken bij elleboogklachten. Ga hier vooral niet te lang mee rondlopen, maar schakel hulp in om de klachten definitief aan te pakken. Zo voorkom je dat je te lang doorloopt met problemen met je elleboog.


Maak een afspraak met onze fysiotherapeut


Loop je al veel te lang door met je elleboogklachten? Dan raden we je aan om vandaag echt de stap te nemen om een afspraak te maken met een fysiotherapeut. De meeste mensen hebben fysiotherapie gewoon in hun verzekering zitten. Tijdens een intakegesprek kunnen we zelfs met je meekijken of dit binnen de behandelingen van je verzekering past. Daarnaast stellen we een persoonlijk behandelplan op. Zo voorkomen we dat je opnieuw de verkeerde diagnose krijgt. Of dat je te lang blijft doorlopen met pijnklachten. Het is echt belangrijk om zo snel mogelijk aan de bel te trekken en een afspraak te maken.


Geniet weer van pijnvrij bewegen!


Dankzij fysiotherapie elleboog kan je straks weer pijnvrij bewegen. Uiteindelijk is dit natuurlijk het doel van iedere patiënt die bij ons komt. Wij helpen je graag om problemen met je elleboog definitief op te lossen. Twijfel dus niet en maak direct een afspraak via onze website. We maken dan graag een afspraak voor een eerste intake en het opstellen van je behandelplan inclusief diagnose van je elleboogklachten.