Fysiotherapie knie – Knieklachten

Knieklachten kunnen ontzettend vervelend zijn en je bewegingsvrijheid flink beperken. Er kunnen verschillende oorzaken zijn waarom je last hebt van knieklachten. Zo kan je last hebben van knieklachten tijdens het traplopen. Maar je kan ook last krijgen van knieklachten tijdens het lopen of enkel het buigen van de knie. De plek kan ook op verschillende plekken ontstaan. We denken alleen niet snel aan fysiotherapie knieklachten. Meestal denken we dat het met rust vanzelf overgaat. Bij een simpele overbelasting kan rust noodzakelijk zijn. Maar vaak is er meer aan de hand en is het belangrijk om op tijd fysiotherapie in te schakelen bij knieklachten.


Het is belangrijk om in beweging te blijven


Het eerste wat we vaak onterecht denken bij knieklachten is dat we gewoon rust moeten nemen. Het klopt inderdaad dat rust kan helpen. Maar door niet te bewegen kunnen we juist meer pijnklachten krijgen. Het is daarom belangrijk om een balans te vinden in de juiste beweging en rust. Dit is precies waar we aan gaan werken met fysiotherapie knie. We gaan kijken waar de oorzaak van je pijn ligt. Vervolgens gaan we een behandelplan opstellen om je knieklachten te behandelen. Hierbij zoeken wij de balans tussen oefeningen, beweging en rust. Een methode die echt gaat werken tegen je knieklachten.

 

Oorzaak zoeken van je knieklachten

 

Bij fysiotherapie knieklachten stellen we niet alleen een behandelplan op. We gaan eerst kijken waar de knieklachten precies vandaan komen. Het is namelijk belangrijk om een oorzaak van de pijn te achterhalen. Een groot deel van de knieklachten kunnen we namelijk behandelen met fysiotherapie. Maar voor een klein deel van de problemen is een operatie noodzakelijk. Het is daarom belangrijk om uit te zoeken of een operatie niet noodzakelijk is. We kunnen je dan helpen met de begeleiding richting de operatie en natuurlijk het herstel na de operatie. We stellen met fysiotherapie knieklachten een officieel behandelplan op om je knie te behandelen en voorgoed te genezen.

 

Loop vooral niet te lang met je klachten door

 

In Nederland zijn we vaak geneigd te denken dat het vanzelf allemaal wel overgaat. We lopen hierdoor veel te lang met onze klachten door. Dit heeft vaak gevolgen voor de behandeling. Als we te lang zonder behandeling doorlopen, dan hebben we soms een langere behandeling nodig. Als je veel klachten ervaart dan kan je soms zelfs binnen 24 uur bij ons terecht. Zo kunnen we zo snel mogelijk de oorzaak achterhalen en kijken hoe we dit probleem kunnen oplossen. We snappen de noodzaak van pijnvrij bewegen en we helpen je graag met fysiotherapie knie om de problemen op te lossen.

 

Lopen met pijn in je knie is absoluut niet fijn

 

Als geen ander snappen we heel goed dat je zo snel mogelijk een oplossing wilt bij knieklachten. Het nadeel van problemen met je knie is dat je er telkens aan herinnerd wordt. Met elke stap die je zet voel je weer opnieuw de pijn in je knie. Het is ook geen optie om continu stil te zitten omdat je anders pijn ervaart. Sterker nog dit kan de pijn versterken omdat de spieren eromheen vast komen te zitten. Dit is de reden waarom fysiotherapie bij knieklachten ontzettend belangrijk is. Zo weet je meteen de oorzaak van je knieklachten en helpen we je graag verder om de problemen op te lossen.

 

Wanneer kan je het beste naar de fysio voor je knie?

 

Soms kunnen knieklachten inderdaad ontstaan zijn door overbelasting. Je hebt misschien zelf wel een idee waardoor ze ontstaan zijn. Je hoeft daardoor nog niet perse de volgende dag naar de fysio. Je kan eerst rust nemen en af en toe een korte wandeling maken om wel in beweging te blijven. Als de klachten na 4 tot 6 weken nog niet verdwenen zijn kan je een afspraak maken met onze fysiotherapeut. Zijn de klachten niet door overbelasting ontstaan? Dan kan je ook direct bellen om een intake gesprek te plannen. We gaan dan meteen met je meekijken wat de oorzaak kan zijn van je klachten en een behandelplan opstellen.

 

Maak meteen een afspraak bij onze fysiotherapeut

 

Wil je graag fysiotherapie knie starten? Dan kan je direct een afspraak maken bij onze fysiotherapeut. Wij helpen je graag om je klachten te behandelen en een oplossing te zoeken voor je knieklachten. Samen gaan we kijken waar de oorzaak precies ligt en ervoor zorgen dat je niet langer meer een probleem met je knie ervaart. We gaan altijd voor een duurzame oplossing bij knieklachten, zodat je weer vrij kan bewegen. Uiteindelijk is het doel om weer lekker pijnvrij door het leven te stappen.