Fysiotherapie Rug – Rugklachten

In Nederland blijven we vaak lang doorlopen met rugklachten. We denken vaak dat het een tijdelijke klacht is die vanzelf weer overgaat. Dit is zonde van de tijd want door op tijd fysiotherapie rug in te schakelen ben je sneller van je klachten af. Als fysiotherapeut gaan we op zoek naar de oorzaak van je rugklachten. Door de oorzaak te vinden kunnen we een persoonlijk behandelplan opmaken. Vaak zijn rugklachten niet zelf op te lossen en heb je echt de hulp nodig van een fysiotherapeut om het probleem definitief aan te pakken.

 

Rusten is vaak niet de oplossing voor rugproblemen

 

We zien bij fysiotherapie rugklachten vaak dat mensen vooral rust genomen hebben vanwege de rugklachten. Ze denken dat het met een beetje meer rust wel overgaat. Maar rugklachten gaan juist over door op de juiste manier te bewegen. Doordat we steeds vaker langdurig stilzitten bijvoorbeeld op ons werk of thuis op de bank krijgen steeds meer mensen te maken met rugklachten. Maar ook een verkeerde werkplek zoals aan de keukentafel kan zorgen voor rugklachten. Wij helpen je graag om de juiste handvaten te bieden om rugklachten op te lossen.

 

Zelfs bij hernia klachten is een operatie niet altijd noodzakelijk

 

Soms zijn de rugklachten zelfs zo heftig dat er spraken is van een hernia. Vroeger werd een hernia altijd behandeld met een operatie. Het hersteltraject was vaak lang en het risico dat de hernia ooit weer terugkomt is groot. Wat niet veel mensen weten is dat fysiotherapie rug juist een oplossing kan bieden. We hebben flink wat patiënten behandeld die door ons stappenplan geen operatie meer nodig hadden. Ze kunnen weer pijnvrij bewegen en de hernia is vanuit het lichaam opgelost. Dit kunnen we bereiken met fysiotherapie.

 

Uitstralende pijn door rugklachten

 

Er zijn niet alleen patiënten die bij ons terechtkomen met directe rugklachten. We herkennen allemaal wel pijn in onze onderrug of boven rug. Maar je kan ook last hebben van uitstralende rugklachten. Dit kan bijvoorbeeld uiten in hoofdpijn, nekpijn, pijn in de lies of zelfs in de polsen. We hebben dan niet direct door dat dit afkomstig is van de rug. Gelukkig kunnen wij met onze behandelingen en oefentherapie de oorzaak ontdekken en behandelen. Door de oorzaak te achterhalen kunnen de pijnklachten gericht behandelen en een oplossing zoeken.

 

Fysiotherapie in combinatie met medisch fitness

 

In onze praktijk kunnen we fysiotherapie rugklachten op verschillende manieren aanpakken. We gaan samen kijken naar de oorzaak van de klachten en een behandelplan opstellen. Zoals al eerder benoemd is rusthouden niet altijd de beste oplossing. Soms is het beter om juist in beweging te komen. Hierbij moet er een tussenweg gevonden worden om voldoende te bewegen, maar de rug niet te overbelasten. Medisch fitness kan dan de oplossing bieden. Onder onze begeleiden ga je sporten om je rug los te krijgen en sterker te maken. Met medisch fitness kunnen we ook een blijvende oplossing bieden om voorgoed van je rugproblemen af te komen.

 

Samen stellen we de doelen van je behandeling

 

We gaan niet alleen aan de slag om je rugklachten te behandelen. Maar we gaan ook doelen stellen. We gaan kijken wat je wilt bereiken met onze fysiotherapie rug. Waarschijnlijk is je doel pijnvrij bewegen. Maar misschien is er ook wel een bepaalde sport die je graag weer wilt beoefenen. Een behandeling van de rug kan hierin uitkomst bieden. We begeleiden je graag om je doelen te halen en weer pijnvrij door het leven te gaan.

 

Vergoeding binnen je eigen zorgverzekering

 

Een groot deel van de zorg bij een fysiotherapeut kan je vergoed krijgen bij je eigen zorgverzekering. Het is hierbij wel belangrijk om te controleren hoeveel behandelingen je precies vergoed krijgt. Daarnaast heb je ook geen doorverwijzing nodig van de huisarts. Je kan dus direct bij onze praktijk een afspraak maken bij rugklachten. We gaan dan meteen tijdens het intakegesprek met je meekijken hoe we je het beste kunnen behandelen. Daarnaast kijken we hoeveel afspraken je vergoed krijgt en kunnen we vaste prijsafspraken maken voor extra behandelingen. Met onze specialisten gaan we aan de slag om voorgoed je klachten te verhelpen.

 

Maak direct een afspraak voor fysiotherapie rug

 

Wil je echt graag van je rugklachten af? Blijf dan vooral niet te lang doorlopen met je klachten, maar maak direct een afspraak. Via onze website kan je direct een afspraak bij onze specialisten inplannen. Ze helpen je natuurlijk graag van je rugklachten af. Zodat je weer met veel plezier kan bewegen en je niets meer hoeft te laten vanwege rugklachten. Wij helpen je graag verder door weer gezond te gaan bewegen!