Fysiotherapie Schouder – Schouderklachten

Schouderklachten is één van de meest voorkomende problemen waar patiënten voor naar de fysiotherapeut komen. Vaak ontstaan de klachten heel geleidelijk en schakelen ze je niet direct uit. De klachten kunnen ontstaan tijdens dagelijkse werkzaamheden thuis of op het werk. Bijvoorbeeld door het tillen van spullen of door dagelijkse handelingen. Soms is het een terugkerend probleem. Een probleem waar je even vanaf bent en na een paar weken opnieuw last van krijgt. Het is daarom belangrijk om voor fysiotherapie schouder direct een specialist in te schakelen. Door er op tijd bij te zijn kan je de schouderklachten nog behandelen.


Rust is niet de enige oplossing voor schouderklachten


Als we voor fysiotherapie schouderklachten een afspraak maken dan hebben we vaak al weken last van pijnklachten. Soms gaan we in eerste instantie naar de huisarts. Een huisarts adviseert meestal om rust te houden. Maar rust is meestal geen definitieve oplossing voor schouderklachten. In plaats van een afspraak te maken bij de huisarts kan je ook langs de fysiotherapeut. Je hebt hier sinds een aantal jaren geen doorverwijzing meer voor nodig. Je kan rechtstreeks bij je fysiotherapeut een afspraak maken bij schouderklachten. Doe dit vooral als je veel pijn ervaart en rust niet lijkt te helpen. Of als je dagelijkse functionaliteit beperkt wordt door de schouderklachten.


Ongeveer 40% keert terug bij de huisarts


Uit cijfers blijkt dat rust in eerste instantie lijkt te helpen. Binnen 6 weken was 30% hersteld door rust te houden. Maar binnen 6 maanden keren ze toch weer terug naar de huisarts omdat de klachten terugkeren. Met fysiotherapie schouder gaan we direct kijken wat de oorzaak is van je schouderklachten. We weten namelijk dat alleen rust houden niet de oplossing is. Als fysiotherapeut zoeken we de oorzaak uit en stellen we een behandelplan op. Hierdoor kunnen we een prognose bepalen en kijken hoe we je weer pijnvrij kunnen krijgen. Bezoek dus niet de huisarts met schouderklachten, maar maak direct een afspraak


Doorverwijzing voor een echo


Soms kan het noodzakelijk zijn om een echo van de schouder te maken. Zo kan er gekeken worden wat de exacte oorzaak van de pijn is. Dit kan gedaan worden bij twijfel. Op basis van de uitslag van de echo kan er een gespecialiseerd behandelplan opgesteld worden. Soms is het noodzakelijk om pijnstilling te geven of in het ergste geval zelfs een operatie uit te voeren. Uiteraard gaan wij ons best doen om dit allemaal te voorkomen. Zo proberen we eerst zonder operatie een behandelplan op te stellen om je bewegingsvrijheid terug te geven.


Een operatie is echt een laatste noodgreep


Vaak denken we dat fysiotherapie schouder onvoldoende effect gaat hebben. Vooral omdat je echt een traject in gaat van rust en oefeningen. Dit traject kan gerust weken duren en we willen meestal een snelle oplossing. Toch zien wij een operatie echt als een noodgreep. Er is namelijk zoveel meer mogelijk zonder operatie. Daarnaast zit je ook niet echt te wachten op een hersteltraject na een operatie. Mocht dit echt noodzakelijk zijn dan staan wij uiteraard voor je klaar om je te helpen bij het herstel na een operatie.


Ontdek de verschillende behandeltechnieken


Van een frozen shoulder tot andere schouderklachten wij helpen je graag met verschillende behandeltechnieken. Het is belangrijk om echt niet te lang te blijven doorlopen met klachten. Maar om zo snel mogelijk een afspraak te maken. Langdurige klachten kunnen het probleem namelijk alleen maar erger maken. Vooral bij schouderklachten kan je leven behoorlijk beperkt worden. Dagelijkse activiteiten die normaal als vanzelfsprekend beschouwd worden kunnen ineens niet meer mogelijk zijn. Het is daarom belangrijk om voor deze activiteiten hulp in te schakelen van een expert. Wij kunnen de oorzaak van de pijn uitzoeken en uiteindelijk oplossen.


Plan een intakegesprek met onze fysiotherapeut


Voor fysiotherapie schouderklachten kan je direct een afspraak inplannen voor een intakegesprek. Wij helpen je graag om je klachten door te nemen en te kijken wat de oorzaak van je pijnklachten is. Misschien heb je zelfs al een diagnose, maar wil je gewoon van de pijnklachten af. Samen kunnen we kijken wat we eraan kunnen doen om de klachten te verminderen. Dankzij intensieve therapie kunnen we een oplossing vinden om de problemen definitief te behandelen. Met een intakegesprek stellen we direct een behandelplan en prognose vast. Zo kan je zelf bepalen of je dit ziet zitten en de behandeling bij ons starten. Je kan in ieder geval op ons rekenen voor hulp bij schouderklachten. Zonder tussenkomst van een huisarts kan je direct een afspraak maken voor een eerste intakegesprek.